Sušilniki in grelci zraka

susilec-zrakaSušilniki in grelci zraka lahko služijo svojemu namenu v zunanjih in notranjih prostorih, za domačo ali profesionalno uporabo.

Grelci zraka začnejo učinkovito ogrevati prostor takoj po vklopu. Zrak izsesavajo iz prostora ali pa so speljani tako, da uporabijo zunanji, sveži zrak. Kadar grelci zraka vpihavajo notranji zrak, se s tem zmanjšajo stroški ogrevanja, saj se izkorišča že ogreti zrak. Kadar je zunaj dovolj toplo, pa lahko izkoristimo vpihovanje zunanjega, svežega zraka v notranji prostor, brez da bi bilo potrebno ogrevanje.

Izbiramo lahko med premičnimi grelci zraka, ki delujejo na različne načine. Za delovanje lahko uporablja olje, elektriko ali plin. Glede na to, kje in zakaj bomo grelec uporabljali, se odločimo za enega od teh. Ker so namenjeni za prenašanje, so lahki in kompaktni. Postavimo jih lahko kamor koli. Delujejo avtomatsko, varno in zanesljivo. Kadar grelci zraka delujejo v kombinaciji s termostatom, to omogoča izredno varčno energijsko porabo.

Stacionarni ogrevalni sistem delujejo s pomočjo elektrike, plina ali olja. Lahko jih tudi priključimo na sistem ogrevanja s toplo vodo. Z njimi se ogrevajo večji prostori, kot so trgovine, telovadnice, skladišča, tovarniški prostori. Ti sistemi potrebujejo izredno malo prostora, montaža pa je precej enostavna. Aparat pritrdimo na želeno mesto, ga priključimo in povežemo s prostorskim termostatom.

Sušilniki zraka pa so namenjeni za zmanjševanje vlage v prostorih, kjer nam ta povzroča težave. Tudi ti obstajajo v prenosni ali stacionarni obliki. Delujejo na ta način, da iz prostora izsesavajo vlažni zrak, ta pa se v obliki kondenzata zbira v zbiralni posodi. Suh zrak, ogret na sobno temperaturo, se vrne nazaj v prostor.