Zaščitne rokavice in zlaganje drv

Prišla je jesen in potrebno je bilo poskrbeti za ogrevanje. Ker imamo pri nas klimatsko napravo, le ta ni dovolj, da bi se znjo ogrevali skozi celo zimo. Tako smo naročili drva, ker imamo v dnevni sobi kamin. Tisti dan, ko sem vedela, da bodo pripeljali drva, sem hitro skočila po zaščitne rokavice, ker sem vedela, da se bodo pri zlaganju drv moje roke drugače poškodovale, tega pa si nisem želela. Pripeljanih je bilo veliko drv, tako sem takoj videla, da bo veliko dela. Še dobro, da sem imela zaščitne rokavice, ker je z njimi samo zlaganje drv res potekalo lažje. Tako so moje roke ostale nepoškodovane in lepe. 

Spominjam se leta nazaj, ko sem prvič zlagala drva in sem bila prepričana, da zmorem brez rokavic. Seveda sem zmogla, a moje roke so me zaradi malih ranic pekle še 4 dni. Tega mi res ni bilo treba, le zaščitne rokavice bi si nadela in bi bilo. To je bila šola, zato sem letos odreagirala pravi čas. Moj mož pa je bil trmast letos, da ne potrebuje rokavic in tako na koncu on imel poškodovane roke. Tudi on je priznal, da naslednje leto ne bo več zlagal drv brez rokavic. 

Zaščitne rokavice in zlaganje drv

V trgovini imajo veliko izbiro zaščitnih rokavic. Sama sem tokrat izbrala ojačane in ni mi bilo žal. Kajti omogočile so mi, da je prijem bil mehkejši in tako nisem čutila prav nobenih bolečin. Lahko bi zložila še enkrat toliko drv, pa bi moje roke bile lepe in nepoškodovane. Ker so bile moje zaščitne rokavice dobre kvalitete, sem jih shranila za naslednjič, ker ne bom rabila kupovati novih. 

Kvaliteta se vedno splača, kajti tako imamo lahko izdelek za dnje časa, tudi moje zaščitne rokavice so kljub velikemu kupu zloženih drv ostale nepoškodovane. Izberite kvaliteto, ne bo vam žal. Tako boste zapravili denar zanje le enkrat in to je to.